Tömkörning i Ulricehamn, Borås, Gällstad, Västra Götaland, Jönköping, Småland. Optimal Hästhälsa
 
 
 
 
 
 

Tömkörning

Tömkörningen, att rida ifrån marken, är ett mycket bra komplement till ridträningen. Med hjälp av tömkörning och variation i din hästs träning förebygger du ryggproblem och skador. Du stärker kommunikation och ledarskap och ger hästen möjlighet till att hitta sin egen balans utan ryttarens vikt. Dessutom får ryttaren chans att se hästens rörelsemönster och eventuella rörelsestörningar ifrån marken. I arbetet i tömmarna kan du komma åt att arbeta hästen på ett annat sätt än vid exempelvis longering. Målet med att tömköra är ett optimalt och kvalitativt arbete, precis som under ryttare.

Tömkörningen utövas även som förberedande träning av den unga hästen. För mig som inbiten kusk- och körmänniska ligger alltid tömkörningen nära till hands.

Enskild träning hos mig eller om ni är en grupp/några stycken så kommer jag till er. Heldagskurs med praktik o teori, eller upplägg utefter behov och önskemål. Även clinics.

Den ovane, som vill lära sig på ett tryggt sätt, bör prova på med en van o rutinerad häst. Därför kan du även komma hit för att tömköra min skolhäst som väntar tålmodigt i tömmen.


"Jag kände mig otrygg med hanteringen när det gällde körning och tömkörning, då min häst är inkörd ville jag få trygghet i det. Och det har jag fått tack vare Alexandras lugna metodiska lektioner. Hon sätter liknelser på känslan och kontakten man ska känna, vilket gör, i alla fall för mig, att man förstår bättre hur det ska kännas och göras. När man kör talar Alexandra om hur man ska göra t ex vid svängar, upp- och nedförsbacke etc. Detta upprepar jag i mina tankar när situationer kommer och detta gör att jag känner mig trygg, lugn och metodisk helt enkelt. Tack"
/Anette


"Det är bättre att fråga och verka okunnig, än att förbli det"

 
 
 
Alexandra Ljungström, Hästfriskvårdare och Diplomerad Equiopat, 0768-306455, info@optimalhasthalsa.com