Hästkörskola i Ulricehamn, Borås, Gällstad, Västra Götaland, Jönköping, Småland. Optimal Hästhälsa
 
 
 
 
 
 

Träning, rehab och pensionat

OBS! Pensionatet stängt tillsvidare

KVALITET, HELHETSTÄNK o INDIVIDUELL UTVECKLING,
är värdeorden jag grundar min verksamhet på. För dig och din häst!

Min röda tråd, i både tömkörning, ridning och körning baserar jag på hästens rörelsemekanik o på det sätt som hästen bör använda sin kropp för att motverka fysiska o mentala spänningar. Målet är också att uppnå det kompletta samarbetet mellan häst o människa, likt ett dansande par i total harmoni.

Det krävs aldrig tvång, översitteri eller hårda tag från den ena eller andra parten. Harmonin grundläggs redan i skritten där hästen ska jobba genom hela kroppen, pendla i halsen o svinga i ryggen. Genom aktiviteten bakifrån o lätt kontakt i bettet stärker hästen sin kropp, balans o mentalitet för att kunna utföra vidare uppgifter.

Jag tar emot din häst hos mig för behandling och rehabilitering efter skada eller om du upplever annan problematik eller spänning som du behöver hjälp med. Antingen du har ordination och upplägg för uppbyggnad efter skada från klinik-och veterinärbesök eller du behöver hjälp och råd för specifikt upplägg för din häst av mig. För kortare eller längre vistelse.

Om du fått problem i kommunikation, ledarskap, samarbete, sadeltvång etc hjälper jag dig och din häst att bryta mönstret av felaktigt beteende, smärta och svårigheter.

För pensionatsvistelse under en kortare eller längre tid, exempelvis under din semester- eller tjänsteresa. Vistelsens innehåll utefter dina önskemål, enbart foder, hagvistelse och grundskötsel eller om du önskar tillägga träning x antal dagar per vecka såsom ridning, tömkörning, körning, behandlingar eller en mix av flera.

Min ridning baserar jag på hästens fysiologi och biomekanik och läran om den klassiska ridningen från Dr Gerd Heuschmann. Dr Heuschmann är tysk veterinär och beridare och en av grundarna till Xenofon, - föreningen för hästens välbefinnande.

Under vistelsen här ingår
  • analyserat hösilage av god hygienisk kvalité
  • fodring 4 ggr/dag
  • mineraler, linfrökaka o betfor (andra tillägg o kraftfoder står ägaren med)
  • strö
  • daglig utevistelse
  • arbete 5 dagar i veckan
  • alternativt 7 dagar i veckan för handskrittning under konvalescens och rehabilitering
  • vid önskemål ingår även behandling/ar
Skoning o eventuell veterinär tillkommer.
Specialpris på behandling för hästar på pensionatet. Se mer detaljer i prislistan i menyn till vänster.

Om du har egna önskemål om annat upplägg så diskuterar vi och hittar en lösning.

Omdöme från kund
"Tryggt att lämna sin häst i så lugn och fin miljö till en så kunnig och lugn person som Alexandra. Jag har största förtroende för henne, då jag varit på kör-, tömkörnings-, och massagekurser hos henne. Tack för att du finns till för oss hästägare."
/ Anette
 
 
 
Alexandra Ljungström, Hästfriskvårdare och Diplomerad Equiopat, 0768-306455, info@optimalhasthalsa.com